Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2013 15:22 - Вагинизъм
Автор: simeonn Категория: Тя и той   
Прочетен: 590 Коментари: 0 Гласове:
0



 Вагинизмът представлява силно напрежение, спазъм на мускулатурата на влагалището и тазовото дъно, което затруднява половия акт или го прави невъзможен.

 

При по-леките форми на вагинизъм се поява само болково усещане при половото сношение или има затруднено въвеждане на мъжкия полов член във входа на влагалището. Когато движението във влагалището е затруднено продължително време или половият акт въобще не може да се осъществи, вагинизмът е сериозен.

 

От вагинизъм страдат 3-4% процента от младите жени. 


Как се случва?

 

По време на сексуалната игра тялото на жената обикновено само създава условия за успешен полов акт. Мускулите на дъното на таза и влагалището се отпускат, получава се приток на кръв към вагиналните тъкани, влагалището се удължава, отделя се секрет, срамните устни набъбват, разтварят се и стават по-еластични.

 

За да се случи това, са отговорни определени нервни центрове в мозъка. Вагинизмът се получава, когато се предадат погрешни команди от мозъчните центрове. В резултат на което мускулите на влагалището може да не се отпуснат, да не се отдели влагалищен секрет или той да е в недостатъчно количество, срамните устни да не станат еластични.

Състоянието не може да се контролира съзнателно и при наличието на този проблем, половото сношение става болезнено.

 

image
Секс аптека



Защо се случва?

 

Вагинизмът има две „прояви“. Единият е в резултат на причини като сухота на влагалището, възпалителни заболявания на влагалището и вулвата, твърде плътна девствена ципа. 
 

Причините при втория вид са дълбоко психологически и се дължат на погрешни команди от страна на мозъчните центове към половите органи. Обикновено са следствие на преживени стресове в миналото или понастоящем. Тук отношение имат както тежките спомени, свързани със сексуалния опит,  така и негативните емоционални преживявания, засягащи самочувствието на жената.  От значение са и нагласата и отношението, които са имали родителите към секса и подходът им на възпитаване спрямо него.

Въпреки наличието на вагинизъм, либидото на жената може да не е накърнено.
 

Вагинизъм се проявява като условен защитен рефлекс след изпитано насилие. В тази категория, освен изнасилването, място заемат агресивното и грубо поведение от страна на партньора.

 

Колкото и да е странно в днешно време от вагинизъм страдат жени с висок обществен статус, които се радват на добро образование, кариера и грижлив партньор, споделят специалисти. В тези случаи се появява, когато жената няма емоционално влечение към партньора, той й се вижда непривлекателен, възможно е да се получи и вследствие на сексуални проблеми при партньора.

 

Битовите условия също вредят на успешните сексуални отношения. Ако се споделя едно помещение с друг човек, било то и собственото дете, впоследствие това може да се окаже фактор.

 

Вагинизмът е често срещан при момичета в самото начало на сексуалния им опит, което се дължи или на страха им от половия контакт или е в резултат от негативен първи опит.

 

Оплакването може да се появи и при жени след травми в тазо-бедрената област, които могат да обяснят появата на механична болка и е възможно да генерират психологически причини за появата на вагинизъм.

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: simeonn
Категория: Тя и той
Прочетен: 29220
Постинги: 21
Коментари: 3
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930