Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2013 11:53 - Мъжки оргазъм
Автор: simeonn Категория: Тя и той   
Прочетен: 1877 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.10.2013 11:53


Много хора си мислят, че да достигнеш до момента на удоволствие е най-елементарното нещо. Особено що се отнася до една жена, която има за цел да докара половинката си до оргазъм. Взимаш си супер секси дантелено бельо, пускаш музика, палиш свещи и си мислиш, че ето още малко - и всичко е готово.

Но физиологично погледнато, ако пенисът, простатата или семенните му жлези не са в идеална здравословна форма, малко ще се затрудниш. Причината - мъжкият оргазъм е плод на съвместната работа между тези няколко органа.

Еднакъв ли е при двата пола?
След като мъжът загрее достатъчно, нормалното продължение на нещата при него е да получи еякулация. И задачата е изпълнена! В този момент силните ни половинки сякаш потъват някъде и забравят, че имат да вършат още работа. Но не - той има нужда от почивка, за да възстанови силите си. По ирония на съдбата при нас е точно обратното. Ние „загряваме” по-бавно, но след оргазъм и „изстиваме” по-бавно.

Преди време сексолозите смятали, че изпитването на многократен оргазъм е присъщо само на жените. Според много от тях, ако за един полов акт мъжът не достигне до еуфория нито един път, то жената е способна на цели десет. Поради тази причина наскоро американски медици публикували резултати от изследване, проведено сред 21 мъже. Те получили от 2 до 9 оргазъма за един полов акт, а един от тях стигнал до бройката 16! Така че най-вероятно всичко е индивидуално и въпрос на напасване.

image Секс аптека


До колко стигат мъжете?
Не се стряскайте от данните, но според редица учени, мъжете, които достигат до множествен оргазъм, се разглеждат като патологични случаи. Множественият оргазъм при мъжете далеч не е проява на сила, а е белег за слабост на висшите отдели на нервната система, които регулират половата функция.

Добрата новина в полза на мъжете обаче е, че представителите на силния пол успяват да достигат до това върховно чувство по-рядко от жените, но за сметка на това пък продължителността му е по-дълга. Германският сексолог Ролф Деген тотално обърнал представите за оргазма при жените и мъжете. След няколкогодишни изследвания той категорично заявил, че женският оргазъм продължава 1.7 секунди, а при мъжете цели 12.4 секунди, т.е. над седем пъти по-дълго!

Имитират ли мъжете оргазъм?
В креватните театрални изяви жените нямат равни! Но интересното е дали и мъжете могат да симулират върховното удоволствие? Данни от проучването на организаторите на Лондонския фестивал “Еротика” слагат край на въпросителните по тази тема.

Оказало се, че 23% от 2500-те запитани британци признали, че са симулирали оргазъм. Това ни навежда само на една мисъл – мъжете също го могат! В Канада се вихри още по-сериозен мъжки еротичен театър – по последни социологически данни 43% от 1000 анкетирани са прибягвали към въпросната тактика, за да си спестят конфузни ситуации. Нека само да изясним един въпрос. За тези, които не са съвсем наясно - ерекцията и еякулацията са две различни неща.

И има два основни фактора, които адски често спъват логичния преход от първото към второто. Единият е силният стрес. Нормално, когато човек е под напрежение, последното нещо, което минава през главата му, е мисълта за секс. Втората основна спънка по пътя към мъжкия оргазъм е недостигът на предварителни ласки. Така че от тук стигнахме до извода, че колкото и да се правят на студени мачовци, мъжете също имат нужда от глезотийки. image
Секс аптека

Как влияе алкохолът?
Мои приятели са на мнение, че сексът под въздейстието на алкохол е страхотен. Разбира се, тук трябва да уточним количеството алкохол и това на кого как му влияе. Определено крилатата фраза „Що сега да се занимавам със секс, като мога да седна и да си пия?” няма как да замени онова върховно състояние, наречено оргазъм. Но разни хора – разни идеали. Все пак е доказано, че когато чашките са дори само с една в повече, заигравките под чаршафите в повечето случаи са силно неудовлетворителни...

Оргазмът е нервна реакция, сложен процес от физиологически, хормонални и емоционални преживявания. Когато той се случва, се променят температурата на тялото, влажността и електропроводимостта на кожата, учестява се сърцебиенето, рязко се покачва кръвното налягане, получават се спазми на периферните нерви на мускулите, дори се наблюдава краткотрайно прекъсване на дишането, човек издава непринудени звуци. 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: simeonn
Категория: Тя и той
Прочетен: 29168
Постинги: 21
Коментари: 3
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930