Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2013 14:34 - Вагинална сухота
Автор: simeonn Категория: Тя и той   
Прочетен: 1548 Коментари: 0 Гласове:
1



 Вагиналната сухота е сериозен проблем за сексуалния живот и може да разруши връзката ви. Вагиналната сухота превръща секса в болезнено изпитание, а не във върховно чувство на удовлетворени. Кои са причините и как да се справите с вагиналната сухота?


Колкото по-влажно, толкова по-добре! е мотото на добрия секс.Влагалището има способността естествено да се овлажнява, а при сексуална възбуда овлажняването е още по-обилно. Именно това позволява лесното проникване при сексуален акт, тъй като се намалява триенето, с което пък се увеличава сексуалното удоволствие.При повече от половината жени във всички възрастови групи обаче процесът на естествено овлажняване е нарушен, което води до болка при секс.Това превръща секса в кошмарно преживяване и за двете страни, като създава най-големия комплекс у мъжете, че не ги бива в леглото. Причините за вагиналната сухота обаче са далеч от мъжките сексуални способности.

image
Секс аптека

  
Причини за вагиналната сухота

  • Вагиналната сухота е един от симптомите на настъпващата менопауза и е следствие от намалените нива на естрогена, чиято функция е да поддържа еластичността на тъканите и овлажняването на вагината.
  • агВиналната сухота по време на секс може да се дължи на гинекологично заболяване и хормонални изменения в организма.
  • Вагиналната сухота при секс може да е просто следствие от липсата на сексуална възбуда или недостатъчно дългата любовна игра. Жените се настройват на секс вълна малко по-бавно от мъжете и им е нужно време за загрявка, а ако мъжът избърза, може да се стигне до неприятна болка и триене при половия акт.
  • Вагиналната сухота се появява и след овариектомия (отстраняване на яйчниците), облъчване в тазовата област, анти-естрогенна терапия, при инконтиненция (неволно изпускане на урина) и т.н.
  • Промивките на влагалището с интимни душове или използването на неподходящи интимни душ-гелове също може да доведе до вагинална сухота.
  • Стрес, умора, бременност, раждане, приемане на лекарства, неправилна употреба на тампони, силно ароматизирани сапуни и тоалетна хартия са също неща, които могат да доведат до вагинална сухота.
  • Някои жени са просто „по-сухи“ и единствено по време на овулация се овлажняват достатъчно, за да не бъде сексът болезнен.
  • Вагиналната сухота може да се дължи на заболяването вагинит, така че задължително си направете изследвания.

    image Секс аптека

Вагиналният секрет е нещо необходимо не само в сексуално, но и в здравословно отношение. 
Вагиналната сухота освен, че предизвиква болка по време на секс, често е съпроводена и от сърбежи, парене, зачервяване около влагалищния вход и дори слабо кървене. Вагиналният сексрет е слабо киселинен и предпазва вагината от инфекции, а при липсата му се увеличава рискът от вагинални възпаления, а също може да предизвика и проблеми при уриниране.

Когато става дума за вагинална сухота като симптом на гинекологична болест или настъпваща менопауза, може да прибегнете до хормонално-заместителна терапия или пък лечение с вагинален естрогенен крем (или таблетки). Съществува и т.нар. вагинален пръстен, съдържащ естроген. Пръстенът трябва да се сменя на всеки 3 месеца и да не се използва повече от две години. Той постепенно снабдява влагалището с естроген и подобрява овлажняването, но неудобството при него е, че е вероятно да изпитате болка и дразнене.

Що се отнася до проблема с вагиналната сухота като следствие от липсата на сексуална възбуда, има още по-лесно и естествено решение според лекарите, а именно – колкото повече секс, толкова повече естествено овлажняване. Добрият секс и чувството за сексуална удовлетвореност увеличава желанието за още сексуални контакти, съответно води и до по-силна сексуална възбуда. Редовният полов живот води до по-добро кръвоснабдяване при сексуална възбуда и подобрява процеса на естествено овлажняване.  




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: simeonn
Категория: Тя и той
Прочетен: 29162
Постинги: 21
Коментари: 3
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930